Tim Cook: ‘Apple Watch wordt net zo essentieel als de iPhone’

De CEO van Apple, Tim Cook, heeft zich tijdens een conferentie van Goldman Sachs uitgesproken over de Apple Watch. Volgens Cook wordt de Apple Watch net zo belangrijk voor ons als de iPhone.

Apple denkt met de Watch een gat in de markt te hebben gevonden, doordat je de Apple Watch volledig naar je eigen hand kunt zetten. Zo heb je via het horloge toegang tot een reeks gepersonaliseerde apps, waarmee je het horloge kunt inzetten voor jouw favoriete doeleinde.

Cook laat weten nog niet erg geïmponeerd te zijn door de concurrentie:

Er zijn al diverse ‘smartwatches’ op de markt, maar ik ben er niet zeker van dat jullie er één kunnen noemen. Zij hebben de levens van mensen niet veranderd, iets wat wij wel gaan doen.

Volgens Apple’s topman zullen we verbaasd zijn over de mogelijkheden die de Apple Watch biedt en zal iedereen zijn favoriete functie vinden. Zo kun je diverse notificaties ontvangen die je met een simpele polsbeweging zichtbaar maakt.

Cook geeft aan dat hij het horloge zelf gebruikt als ‘activity tracker’. “Als ik een lange tijd heb gezeten krijg ik een melding van de Watch dat ik moet opstaan en bewegen.”

apple-watch-6_1

Echter kleeft er één ‘nadeel’ aan de Apple Watch. Om gebruik te kunnen maken van Apple’s horloge zul je wel de beschikking moeten hebben over een iPhone. Hiermee limiteert Apple de markt voor het horloge.

Apple in China

Naast de Apple Watch sprak Cook ook over Apple’s succes in China. Apple is aan een flinke groei bezig in het Aziatische land en volgens Cook is dat te danken aan niets anders dan de strategie van het bedrijf zelf. Zo geeft Cook aan dat Apple veel kennis bezit over de Chinese markt en dat zij daardoor de juiste beslissingen op het juiste moment kunnen nemen.

Apple Pay

Verder liet Cook weten dat Apple Pay verrassend genoeg zeer snel geadopteerd wordt door organisaties. Sinds de lancering van de betaaldienst hebben inmiddels al 2000 financiële instellingen, waaronder banken, zich aangemeld.

Daarnaast ontving Apple ook de nodige interesse van retailers en werd gisteren bekend dat vliegmaatschappij JetBlue de betaaldienst gaat ondersteunen als betaalmiddel tijdens binnenlandse vluchten.