‘Twitter sluit na Duits en Nederlands ook Belgisch kantoor’

In Brussel staat nog geen twee jaar lang een kantoor van Twitter, maar deze gaat nu sluiten. Dit schrijft de Belgische krant De Morgen. Twitters Belgische woordvoerder mag nog geen commentaar geven over de berichtgeving, maar er werd gisteren al wel een bericht gestuurd naar partners om de sluiting aan te kondigen.

Het nieuws komt slechts een paar dagen nadat Recode aankondigde dat ook de Nederlandse en Duitse kantoren van het sociale netwerk gesloten worden. De sluitingen zouden te maken hebben met nieuwe kostenbesparingen in de vorm van een ontslagronde. Ruim negen procent van het bedrijf – ongeveer 350 medewerkers – kreeg te horen dat ze van baan moesten wisselen. In het kantoor in Brussel werken slechts drie mensen.

In zowel Nederland als Duitsland zaten een marketing- en salesteam. Als de plannen inderdaad doorgaan, blijven er slechts zes kantoren van het sociale medium over in Europa, en geen daarvan zitten in de Benelux. Eerder had Twitter tien kantoren in Europa.

Vine

Niet alleen heeft Twitter een grote ontslagronde, het bedrijf stopt ook met videodienst Vine. Twitter kocht de dienst in 2012 binnen drie maanden na de lancering voor – volgens geruchten – ongeveer 30 miljoen dollar. Een niche aan videomakers gebruikt Vine nog altijd actief. Twitter koos er echter voor om het platform niet verder uit te bouwen en te stoppen met de ondersteuning van de apps en de website.