Voorverkoop HTC Vive begint op 29 februari

Na de Oculus Rift is het de beurt nu aan de HTC Vive. Vanaf 29 februari is de uiteindelijke consumentenversie van de virtual reality-headset die HTC samen met Valvce heeft ontwikkeld, te bestellen. Hoeveel hij gaat kosten is nog onbekend, maar hij gaat in ieder geval wel -zoals eerder beloofd- geleverd worden vanaf april.

Eigenlijk zou de HTC Vive de eerste van de drie VR-brillen zijn die op de markt zou komen. Het zou zelfs nog in 2015 gebeuren, maar uiteindelijk stelde HTC de lancering uit en was Oculus toch eerder. De reden van het uitstel werd vorige week duidelijk: er komt een nieuwere versie op de markt dan eerste het geval was: de HTC Vive Pre.

Het is dus nog even afwachten hoeveel de bril gaat kosten. Vorige week werden veel VR-liefhebbers een beetje teleurgesteld toen bleek dat de Oculus Rift 699 euro kost, waardoor het product niet voor iedereen even bereikbaar is. Het is nog maar afwachten of HTC hieronder gaat zitten.

Wat al wel duidelijk is is dat je, net als voor de Oculus Rift, een krachtige pc nodig hebt om te kunnen gamen met de Vive. Verreweg de meest pc’s zijn hiervoor niet geschikt.