De 5 beste wandel apps voor een vakantie in eigen land

Met de Nijmeegse Vierdaagse én de vakantie voor de deur, gaat het bij menig wandelaar weer kriebelen. Er zijn veel betaalde wandel apps te vinden, maar er zijn ook genoeg alternatieven waarmee je mooie wandelroutes in Nederland kunt vinden zonder in eerste instantie een cent uit te geven. Maar welke is de beste wandel app? Met deze gratis te downloaden apps kun je de komende tijd
vooruit!

banner-boven-2-liveforward

1. Wandelen

Een goede app heeft niet meer nodig dan een passende naam en een uitgebreid aanbod. Wandelen biedt duizenden routes in zowel steden als natuurgebieden. De eerste set wandelroutes is gratis beschikbaar, maar je kunt de app uitbreiden door voor een paar euro extra wandelroutes in een bepaalde provincie te kopen.

Je kunt je routes filteren op gebieden waar honden bijvoorbeeld wel of juist niet toegestaan zijn en ook kun je de app routes onder of boven een bepaald aantal kilometers laten uitsluiten. Wandelen is beschikbaar voor iOS en Android.

wandelen_app

2. Route.nl

Met deze wandel app kun je eenvoudig routes in Nederland zoeken, downloaden en lopen. Hij geeft gedetailleerde omschrijvingen over hoe je de route moet afleggen en onderweg is informatie over bezienswaardigheden te lezen. Bij het zoeken van een geschikte route kun je ze sorteren op plaats, afstand en populariteit. Je kunt je favoriete routes bewaren in een apart venster, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.

Bij het downloaden voor offline gebruik geeft de app netjes aan hoeveel opslagruimte dat ongeveer kost en je kunt al die opgeslagen kaarten  en mocht je al die kaarten willen verwijderen, dan kan dat simpelweg weer met één knop. Beschikbaar voor iOS en Android.

routes_app

3. NatuurRoutes

Met deze wandel app van Natuurmonumenten kun je binnen twee simpele klikken wandelroutes van verschillende lengtes bij jou in de buurt zoeken. Ook kun je wat meer de tijd nemen om een geschikte route voor jou uit te stippelen, bijvoorbeeld met met een café onderweg of een rolstoelvriendelijk pad.

Daarnaast zie je in één oogopslag hoe lang de voorgestelde routes zijn en hoeveel kilometer ze van je huidige locatie afzitten. Als je meer details over je route wilt zie je zelfs hoe je de route het snelst kunt bereiken. Beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

natuurroutes_app

4. HollandRoute

Deze app ziet eruit alsof hij de afgelopen jaren door de ontwikkelaar niet is aangeraakt, maar dat mag de pret niet drukken. Hi doet het namelijk prima! HollandRoute bevat verschillende korte en langere routes in regio’s rond Amsterdam, Kennemerland en de Zaanstreek.

De app is vooral gericht op bezienswaardigheden en de routes zijn opgedeeld in verschillende punten, zodat je altijd een doel voor ogen hebt. De kaarten worden beschikbaar zodra je een route hebt gekozen en de app bevat voor elke route ook pagina’s met achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden. Beschikbaar voor iOS en Android.

hollandroute_app

5. Klompenpaden

Je bent niet verplicht om klompen aan te doen, maar dat is misschien wel een goed idee. Deze app bevat veel wandelroutes in de natuur buiten de Randstad. Je kunt de routes downloaden voor offline gebruik en op de routes zijn verschillende informatiepunten waarmee je meer over de regio kunt leren.

Als je je GPS gebruikt, blijf je zelf altijd in het centrum van de kaart. Dat betekent dat het lastig wordt om te verdwalen, maar aan de andere kant ook dat je de kaart niet heel uitgebreid kunt verkennen om eventueel een afwijkende route te nemen. Klompenpaden is beschikbaar voor iOS en Android.

klompenpaden_app