Yahoo laat je foto’s in virtual reality bekijken op de Samsung Gear VR

Het wordt steeds makkelijker om van alles in virtual reality te bekijken. Nadat Google meerdere apps voor VR-toepassingen heeft uitgebracht, komt nu ook Flickr met een app die je foto’s met een VR-bril laat bekijken. Deze app is speciaal ontwikkeld voor de Gear VR van Samsung.

De VR-app van Yahoo werkt alleen met panoramafoto’s van 360 graden die op de fotosite zijn geplaatst. Heb je zo’n foto geopend en de VR-bril op je snufferd, dan kun je rondkijken alsof je echt op de getoonde locatie aanwezig bent. De app werkt hierdoor vergelijkbaar met bijvoorbeeld Google Street View voor Google Cardboard, waarmee je ook op locaties kunt rondkijken.

Heb je geen panoramafoto’s, dan laat Flickr je een reeks vooraf geselecteerde afbeeldingen bekijken. Zo sta je bijvoorbeeld ’s nachts in Finland naar de Aurora Borealis te turen. Alle foto’s zijn te selecteren vanuit een speciale VR-interface, zodat je de telefoon nooit uit de bril hoeft te halen.

Op het moment werkt de virtual reality-app van Flickr alleen op de Gear VR, wat betekent dat je deze 100 euro kostende bril en een ondersteunde Galaxy-telefoon nodig hebt. Dat zal in de toekomst echter veranderen. Yahoo is namelijk van plan om later ook andere VR-brillen te ondersteunen, zodat meer smartphones hier gebruik van mogen maken.