YouTube brengt streamingdienst YouTube Music dit jaar nog naar Nederland

YouTube Music komt dit jaar naar Nederland en België. Wanneer de muziekstreamingdienst precies naar ons land komt, is nog onbekend. Dat heeft topman Robert Kyncl tijdens een interview met het AD gezegd. YouTube zou er zo hard mogelijk aan werken om de dienst snel uit te rollen.

YouTube Music is een muziekstreamingdienst vergelijkbaar met Spotify en Apple Music. De dienst geeft je toegang tot “miljoenen nummers en afspeellijsten”, evenals remixen, muziekvideo’s en liveopnames. Dat maakte YouTube in mei al bekend, toen de dienst onthuld werd.

Abonnement

Je kunt voor de dienst kiezen uit een gratis variant met advertenties, maar ook voor een premiumversie die 9,99 dollar per maand kost. Wat de prijs voor dat abonnement in Nederland wordt, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat je bij die variant naast muziek ook toegang krijgt tot alle originele YouTube-content.

De muziekstreamingdienst wordt nu langzaamaan over de gehele wereld uitgerold. Op dit moment is de dienst in 17 landen beschikbaar. Iedere maand komen daar weer een aantal landen bij, stelt Kyncl.