Zelfs dit meetlint heeft een smartphone-app

Bagel meetlint

We hebben onder andere een koptelefoon, fitnesstracker, smartwatch, fietsslot en plafondlamp die met slimme smartphone-apps verbinden – maar kennelijk hebben we de piek nog niet bereikt. Op Kickstarter wordt nu geld ingezameld voor de Bagel, een meetlint met een slimme, bijbehorende smartphone-app.

Dat klinkt wellicht een beetje extreem, maar stiekem lijkt het me wel handig. Je verbindt de Bagel met je smartphone, waarna al je metingen worden doorgegeven aan een bijbehorende app. Bij iedere meting kan je een stukje audio opnemen, zodat je snel bijhoudt wat je precies hebt gecheckt. Hierdoor hoef je niet meer zelf in een notitie-app bij te houden wat er nou precies is gecheckt.

Maar hoe tof dat ook klinkt: ik weet niet of we buitensporig veel geld voor zo’n ‘slim’ meetlint zou betalen. De Bagel gaat namelijk voor minstens 69 dollar over de toonbank, omgerekend zo’n 62 euro. Dat terwijl je voor een tientje al snel een analoog alternatief hebt. En die goedkope variant heeft ook geen batterij om je zorgen over te maken.