Zien: Bugatti Chiron gaat door 300 mijl per uur-grens heen

Bugatti Chiron

Als het om snelheid gaat, zijn er een aantal van die magische grenzen. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van het licht (een miljard kilometer per uur) of de snelheid van geluid. Een andere magische grens is die van 300 mijl per uur, of 482 kilometer per uur. Die grens werd namelijk nooit door een auto verbroken. Tot nu dan.

Bugatti heeft namelijk een geheel nieuw wereldrecord gezet. De Bugatti Chiron is nu de allereerste hyper sportauto die door die magische grens heen is gekomen. De auto reed maar liefst 490,484 kilometer per uur, oftewel 304,773 mijl per uur.

De recordsnelheid werd behaald door Andy Wallace, winnaar van Le Mans en testcoureur bij Bugatti. Het wereldrecord werd op 2 augustus behaald op het testparcour van Ehra-Lessien in Duitsland. “Het is onvoorstelbaar dat een auto hiertoe in staat is”, aldus Wallace. “Maar de Chiron was goed voorbereid en ik voelde me erg veilig.”

Wallace koos ervoor om de snelheid steeds met 50 kilometer per uur te verhogen. En dat leidde dus tot een nieuw record, waar gelukkig ook een video van is. Maar het is niet het eerste record van Wallace: in 1998 wist hij met een McLaren F1 391 kilometer per uur (243 mijl per uur) te behalen.

Einde van de race

Helaas voor ons is dit ook de laatste keer dat we zien hoe Bugatti een wereldrecord op het gebied van snelheid probeert te zetten. Het bedrijf heeft laten weten dat het stopt met de wedstrijd om de snelste productie-auto te maken.

“We hebben meerdere keren laten zien dat we de snelste auto’s ter wereld maken”, aldus Stephan Winkelmann, president van Bugatti. “In de toekomst richten we ons op andere gebieden.”

Foto: Bugatti