Zien: de allereerste trailer van de reboot van serie Dexter

Michael C. Hall, Dexter

Geloof het of niet, maar het is alweer ruim zeven jaar geleden dat Dexter tot een einde kwam. Tenminste, tot een tijdelijk einde kwam. Dit jaar krijgt de serie namelijk een reboot en de eerste trailer is inmiddels naar buiten gekomen. In die trailer wordt ook verteld wanneer we de serie mogen verwachten.

Voor wie het even kwijt is: Dexter draaide om Dexter Morgan (Michael C. Hall), een bloedpatroonanalist bij de politie in Miami. Maar als hij niet aan het werk is om moorden op te lossen, gaat hij zelf achter de bad guys aan. Er zijn namelijk een aantal mensen die door de mazen van de wet weten te komen, maar Dexter zorgt ervoor dat ze alsnog hun verdiende loon krijgen. Hij vermoordt deze mensen namelijk.

De allerlaatste aflevering van de serie verscheen op 28 januari 2014, maar kon nu niet echt op een geweldige ontvangst rekenen. Acteur Hall was zelf ook niet erg positief, blijkt uit een panel op [email protected] dit weekend, zo schrijft Digital Spy. “Ik denk dat het einde op zijn best verbijsterend was voor mensen – maar meer verwarrend, irritant, frustrerend en in die lijn van negatieve bijvoeglijke naamwoorden.”

Hoewel we bij diverse series met een twijfelachtig einde graag een nieuw slot willen, krijgen we niet vaak onze zin. Maar nu dus wel. Sterker nog: volgens Hall was dat de kans om het einde en de legacy van de show opnieuw te definiëren “zeker een deel van onze motivatie”.

Andere plaats, andere tijd, andere naam

Het nieuwe seizoen speelt zich echter wel af op een heel ander moment én op een andere plek dan de rest van de serie. We springen namelijk tien jaar vooruit in de tijd en Dexter zit niet langer in Miami. Hij woont tegenwoordig in een Iron Lake in Massachusetts, waar het weer ook behoorlijk anders (lees: kouder) is dan in Miami. Daar woont hij onder de alias Jeff Lindsay, wat verwijst naar de auteur van het boek waar de serie op gebaseerd is.

Hoewel Dexter zich daar lang braaf lijkt te gedragen, kan dat natuurlijk niet lang duren. In het nieuwe seizoen zien we hoe hij toch weer terugkeert naar zijn oude gewoontes.

Het nieuwe seizoen verschijnt op 7 november in de VS op Showtime. Of en wanneer we het nieuwe seizoen in Nederland kunnen zien, is nog onduidelijk.

Beeld: Shutterstock.com