Zien: Tesla toont nieuwe beelden van de Tesla Roadster

Tesla-Roadster

De Tesla Roadster is nog lang niet in productie, maar dat betekent niet dat we niet van de eerste beelden van het voertuig kunnen genieten. De auto-fabrikant heeft het voertuig tijdens de Grand Basel autoshow getoond en foto’s vrijgegeven, meldt Electrek. Dus we kunnen nu zien hoe het voertuig er uit ziet.

De foto’s tonen de auto in zowel rood als wit. Het ontwerp werd gemaakt door Franz von Holzhausen, Chief Design bij de fabrikant, en zijn team. En hoewel de auto er prachtig uitziet, is dat niet eens het meest interessante.

Tesla-Roadster

1,9 seconden

Het meest interessante aan de Roadster, zijn de specificaties van het voertuig. Volgens CEO Elon Musk kan de auto van 0 naar ongeveer 100 kilometer per uur optrekken in slechts 1,9 seconden. Ook moet het voertuig bijna 1.000 kilometer kunnen rijden op een lading. Dat is veel verder dan welke andere elektrische auto die nu op de markt is dan ook.

De bedoeling is dat de Roadster in 2020 op de markt komt. Dan moet het de snelste auto op de markt zijn, die dus ook nog eens volledig elektrisch is. Daar moet je echter wel diep voor in de buidel tasten. Op dit moment kun je de auto reserveren vanaf 200.000 dollar, met een deposito van 50.000 dollar. Maar voor dat geld heb je wel een supersnelle en prachtige auto.