ZTE onthult een telefoon met twee schermen die je op kunt vouwen

ZTE Axon M

De Chinese smartphonefabrikant ZTE heeft een opvouwbare telefoon met twee schermen aangekondigd: de Axon M. De twee 5,2 inch 1080p-schermen zijn met een scharnier aan elkaar gekoppeld.

De twee schermen kun je op verschillende manieren gebruiken. Is het toestel dichtgeklapt, dan heb je aan beide kanten een beeldscherm. Vouw je hem open, dan heb je de twee schermen naast elkaar zitten en ontstaat er een grote display van 6,75 inch. Daar kun je bijvoorbeeld een spel op spelen of een video op kijken.

ZTE Axon M

Maar je kun er ook voor kiezen om twee verschillende apps naast elkaar op de schermen te draaien. De schermen kunnen verder tegelijkertijd dezelfde app tonen. Daardoor kan iemand die tegenover je zit meekijken. Vouw je het scherm voor een derde open, dan kun je het toestel op zijn zijkant op de tafel zetten.

ZTE Axon M

Beschikbaarheid

De Axon M heeft 64 GB aan opslag en 4 GB werkgeheugen. Verder heeft het toestel een 20 megapixel-camera en een accu van 3180 mAh. Door de twee schermen is het toestel wel vrij dik, namelijk 1,21 centimeter.

Vooralsnog verschijnt de Axon M alleen in de VS en dan ook nog eens alleen bij een specifiek abonnement van AT&T. Klanten betalen 30 maanden lang 24,17 dollar per maand. In totaal betaal je dan 725 dollar.

Samsung

ZTE is niet de enige die aan een opvouwbare telefoon werkt. Samsung maakte in september bekend volgend jaar een dergelijk toestel op de markt te brengen. Helaas zijn hier nog geen verdere details over bekend.