Brouw thuis je eigen bier met je iPhone

Je eigen bier brouwen is een leuke hobby. Maar ook een vrij lastige. Hoeveelheden van ingrediënten komen heel precies. Ook op welk moment je die ingrediënten toevoegt, kan een groot verschil maken in de smaak van het uiteindelijke product. De Brewbot kan helpen in dit moeilijke proces.

De Brewbot is een robot bestaande uit verschillende vakken en pijpen, die allemaal netjes weggewerkt zijn achter een mooi omhulsel. Via een app kun je recepten invoeren, waarna de robot aan de slag gaat. Automatisch wordt de goede hoeveelheid water toegevoegd en verhit. Om niet al te makkelijk te maken, moet de gebruiker zelf nog de goede hoeveelheid granen en hop toevoegen.

3020321-inline-201309-brewbot-050

De Brewbot helpt in het proces van bier maken. Via een app gemaakt voor de iPhone krijg je alle nodige begeleiding en de nodige tips. In deze app kun je zelf eigen recepten bewaren, timers zetten, notificaties krijgen en feedback krijgen van de robot zelf. De makers van de Brewbot hopen hiermee ervoor te zorgen dan ook privébrouwers bier van een constante kwaliteit kunnen leveren.

Met afmetingen van 120 x 40 x 120 cm is de robot niet al te groot en past dus makkelijk in je kamer of op kantoor. Gezellig! De robot is verkrijgbaar via de Kickstarterpagina.