Google wil Project Loon grootschalig gaan testen

Project Loon

Google wil graag de hele wereld van internet voorzien en heeft daarbij speciale aandacht voor onderontwikkelde landen en moeilijk bereikbare gebieden. Met een aanvraag die Google nu heeft gedaan lijkt het erop dat Google zijn testen met Project Loon wil gaan uitbreiden.

Volgens Business Insider heeft Google de Federal Communications Commission toestemming gevraagd om te mogen testen met ongebruikelijk hoge radiofrequenties tussen de 71 tot 86 GHz in alle staten van de Verenigde Staten.

In de aanvraag wordt niet specifiek de naam ‘Project Loon’ genoemd, maar volgens Business Insider sluit de aanvraag perfect aan op de eerdere plannen van Google.

Project Loon is Googles plan om een floot ballonnen door de lucht te laten zweven en daar internet uit te stralen naar de aarde. Hiermee moeten mensen in onderontwikkelde gebieden of moeilijk bereikbare gebieden ook van internet kunnen worden voorzien.

De floot ballonnen kan alleen bestuurd worden door de ballon naar beneden of boven te besturen in een andere luchtstroom. Hierdoor ontstaat een complex netwerk van ballonnen die ieder op hun beurt precies op tijd de plek van de vorige ballon moeten innemen om zo constant internet aan te kunnen bieden.

Google is niet de enige die zich bezig houdt met het voorzien van de hele wereld van internet. Facebook is bijvoorbeeld aan het testen met drones onder naam van Facebook’s Internet.org project.