App de Vakantiedokter: De beste thuisarts app voor op reis!

Niemand wil middenin de Pyrenee├źn met een verdacht ruikende hoofdwond terechtkomen. Hoe weet je immers wat er met je aan de hand is en wat je het beste met die kwaal kunt doen? Je kunt een beetje gaan googelen, maar dat zorgt vaak alleen maar voor meer zorgen. Probeer immers maar eens om eenduidig advies online te vinden. En je dokter bellen vanuit het buitenland is ook weer zo’n gedoe. Met App de Vakantiedokter heb je echter een manier om snel eventjes te chatten met een medisch expert over je zorgen.

App de Vakantiedokter ziet je locatie via GPS, zodat de arts aan de andere kant meteen weet waar je precies op vakantie bent. Op basis daarvan moet de expert een idee krijgen van waar je wellicht last van kunt hebben. Tijdens een vakantie inPaar Afrika is de kans op malaria immers groter dan in Noorwegen.

banner-boven-2-liveforward

Omdat de app je een chat voorschotelt is het ook makkelijker om informatie te delen. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s meesturen van wondjes en op latere momenten het contact hervatten, zodat de persoon die je spreekt meteen de eerdere chatgeschiedenis kan doorlezen. Verwacht echter niet dat je direct een reactie zal krijgen – soms kan dat even een tijdje duren. Voor spoedsituaties verwijst de app daarom naar een eigen telefoonnummer.

App de Vakantiedokter

De app is ontwikkeld door Zilveren Kruis, maar is gratis te gebruiken als je bij een andere verzekeraar zit. Het is onduidelijk wat de exacte motivatie hierachter is – om de gebruikersdata zal het in elk geval niet gaan. Gebruikers moeten een uitgebreid profiel samenstellen met daarin zelfs de leeftijden van kinderen die meegaan op vakantie, maar volgens de privacyvoorwaarden blijft deze data uit handen van de verzekeraar. Ze worden echter wel opgeslagen door Medicinfo, een medisch bedrijf gevestigd in Tilburg.

App de Vakantiedokter is beschikbaar op Android en iOS.