Deze 6 aankondigingen heeft Apple vanmiddag gedaan

iPhone 7 Special Edition

Sommige mensen begonnen zich al af te vragen: wanneer houdt Apple een Apple Event om nieuwe producten aan te kondigen? Na de aankondigingen in het najaar is februari of maart traditiegetrouw het moment dat Apple met nieuwe producten komt. Ook dit jaar is dat zo, maar dan zonder grootse presentatie.

Het techbedrijf heeft vanmiddag een heleboel nieuwe producten op de site gezet en aankondigingen gemaild naar de pers. Ook al gaat het om een flink lijstje, het is ook meteen duidelijk waarom Tim Cook niet op een podium is gaan staan: het gaat stuk voor stuk om relatief kleine aankondigingen. We zetten ze op een rij voor je.

1. Rode iPhone 7

iPhone 7 Special Edition

De geruchten waren al wel eens opgedoken en ze blijken waar. Apple komt met een rode iPhone 7 en iPhone 7 plus in het kader van Product Red. Dat betekent dat als jij een rode iPhone 7 koopt, Apple een donatie doet aan Global Fund voor de bestrijding van aids.

Deze iPhone 7 (plus) Special Edition is qua hardware verder helemaal aan de normale versie, alleen de behuizing is anders. Hij kost je ook niet meer, alleen is hij niet verkrijgbaar in de goedkoopste variant met 32 GB opslag. Je betaalt er daardoor minstens 879 euro voor, tenzij je hem neemt in combinatie met een mobiel abonnement natuurlijk.

Lees hier meer over de iPhone 7 Special Edition

2. Goedkope iPad

iPad

Een nieuwe iPad Pro heeft Apple vandaag niet aangekondigd, maar het bedrijf kwam wel met een nieuwe ‘gewone’ iPad. Deze iPad mist de echte pro-functies: je kunt er niet op werken met een Smart Keyboard of Apple Pencil. Daarnaast is het scherm van mindere kwaliteit.

Wel zit er een 8 megapixel camera in, een vingerafdrukscanner en een processor die ook in de iPhone 6S zit. Hij vervangt de iPad Air 2 in de line-up van iPads, maar vooral de prijs valt op. Je kunt hem kopen vanaf 409 euro.

Meer details over de nieuwe iPad vind je in dit artikel

3. iPhone SE met meer opslag

Apple iPhone SE

Een jaar geleden introduceerde Apple de iPhone SE: een iPhone 6S in de behuizing van een iPhone 5S. Een krachtige, compacte iPhone voor minder dan 500 euro. Deze krijgt geen upgrade qua hardware dit voorjaar, maar krijgt wel meer opslag. Was er eerst een versie van 16 GB en één van 64 GB. Nu koop je voor 489 euro een 32 GB iPhone SE en is er ook een 128 GB versie.

4. Video-app Clips

Clips

Apple kondigde niet alleen hardware aan vandaag, het techbedrijf maakte namelijk ook bekend dat er volgende maand een nieuwe app komt voor de iPhone: Clips. Hiermee kun je korte video’s maken en daar tekst, effecten en graphics aan toevoegen.

Voor Clips heeft het bedrijf goed gekeken naar Snapchat, Instagram, Vine en Prisma. Daar zijn de leukste onderdelen uit geleend om tot deze app te komen. Apple lanceert echter geen eigen sociaal netwerk. De video’s die je maakt kun je versturen via iMessage of delen op bijvoorbeeld Instagram of Facebook.

Alle details over clips lees je in dit stuk

5. Nieuwe Apple Watch-bandjes

Apple Watch

Het uiterlijk van een Apple Watch kun je simpel upgraden door een andere bandje te kopen. Slim van Apple, want door een groot assortiment bandjes aan te bieden kan het bedrijf geld blijven verdienen aan bestaande Apple Watch-gebruikers. Voor het voorjaar heeft Apple dan ook een hele reeks nieuwe bandjes aangekondigd.

Het gaat om sport- en nylonbandjes in allerlei kleuren voor 59 euro per stuk. Daarnaast zijn de speciale Nike+-bandjes voortaan los te koop voor datzelfde bedrag. En tot slot heeft Apple de complete lijn leren bandjes vernieuwd; deze zijn wel prijzig: 159 euro per bandje.

Een overzicht van alle nieuwe bandjes vind je hier

6. Nieuwe hoesjes voor je iPhone

Toe aan een nieuw hoesje voor je iPhone? Of wil je een hoesje dat perfect matcht met het nieuwe bandje van je Apple Watch? Apple verkoopt vanaf nu nog meer hoesjes voor de iPhone 7. De kleuren azuurblauw, cameliarood en kiezelgrijs zijn nieuw, zowel in leer als in siliconen. Voor de iPhone SE is er nu een leren hoesje in de kleur zadelbruin. iCulture heeft een mooi overzicht gemaakt van alle hoesjes die Apple nu verkoopt.