Apple maakt iPad Pro met groter scherm en betere camera

iPad Pro

Apple heeft gisteren tijdens de keynote van de WWDC 2017 de tweede generatie van de iPad Pro aangekondigd. Apple blijft daarbij een normale en een grote versie aanbieden, maar het scherm van de normale versie is wel iets groter geworden. Door de randen rond het scherm dunner te maken heb je voortaan een display van 10,5 inch in plaats van 9,7 inch zonder dat de iPad zelf groter is geworden. Het scherm van de grote iPad Pro blijft 12,9 inch.

De iPads zijn op de grootte van het scherm na gelijk aan elkaar. In vergelijking met de vorige modellen zijn ze van binnen echter helemaal vernieuwd. Er is een nieuwe, snellere processor in: Apple’s eigen A10X die bestaat uit een CPU met zes cores en een GPU met 12 cores. In de praktijk betekent dit simpelweg van de iPad Pro sneller is geworden.

Camera en scherm

Daarnaast is de camera vernieuwd door de camera uit de iPhone 7 in de iPad Pro te stoppen. Het scherm is nog verder verbeterd met iets wat Apple zelf ProMotion-technologie noemt. Daardoor ververst het scherm nog vaker, waardoor alles er smoother uit ziet bij het bekijken van video’s of als je scrollt. Qua kleurenweergave is het scherm hetzelfde gebleven, maar het scherm van de iPad Pro was op dat vlak dan ook al erg indrukwekkend.

iPad Pro

Uiteraard bevat de nieuwe iPad Pro een homeknop met vingerafdrukscanner, een frontcamera voor FaceTime en selfies, vier speakers voor goed geluid en ondersteuning voor Apple’s eigen Apple Pencil en Smart Keyboard. De accu gaat nog steeds tien uur mee en hij is verkrijgbaar in een versie met enkel wifi en een 4G-versie.

De grote vernieuwing voor de iPad Pro volgt echter dit najaar pas. Met de introductie van iOS 11 komen er namelijk veel nieuwe functies bij, waarmee de iPad steeds dichterbij een volwaardige computer komt. Tot nu toe bleef de software achter bij de hardware en dat lijkt Apple nu ook in te zien.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe iPad Pro is per direct te bestellen. De 10,5 inch-variant met 64 GB opslag kost je 739 euro; de 12,9-inch iPad Pro begint bij 909 euro. Er zijn ook versie met 256 en 512 GB opslag. Qua kleuren kun je kiezen uit goud, zilver en spacegrijs; de kleine versie is er ook in het roségoud.

Mocht je trouwens ‘all in’ willen gaan met de iPad Pro dan kan het duur geintje worden. Een 12,9 inch iPad Pro met 4G en 512 GB-opslag kost je 1389 euro. Als je daar ook nog een Smart Keyboard en Apple Pencil bijkoopt ben je 1687 euro kwijt.

iPad Pro