Deze nieuwe speakers van Bang & Olufsen zien eruit als kunst aan je muur

BeoSound Shape

Laten we eens even eerlijk zijn over speakers. Hoe handig en goed ze ook zijn, mooi zijn ze vaak niet. De meeste mensen zetten ze dan ook op een plek waar je ze niet direct ziet. Maar de nieuwe speakers van Bang & Olufson wil je juist in het zich hebben. Het is namelijk bijna kunst.

De nieuwe speaker, genaamd BeoSound Shape, is een draadloos systeem dat bestaat uit hexagonale panelen. Tof is dat je die panelen zelf kunt ophangen naar je eigen smaak. Je maakt dus zelf een ontwerp aan je muur. Dankzij een algoritme dat het bedrijf ontworpen heeft, blijft het geluid gecentreerd, ongeacht waar je in de kamer bent.

De speaker draait op de BeoSound Core, een hub die in een van de panelen verborgen zit. Dit systeem biedt ondersteuning voor AirPlay, Chromecast, Spotify Connect en Bluetooth 4.1. Daarnaast is er natuurlijk ook ondersteuning voor het BeoLink-systeem van Bang & Olufsen zelf en vind je er aansluitingen voor ethernet en externe audio-apparatuur.

Prijskaartje

Helaas is het systeem alles behalve goedkoop. Een basiskit kost je 4000 euro. Daarbij krijg je acht panelen – de kleuren kies je zelf, vier speakers, twee akoestische dempers, een versterker en een behuizing voor de BeoSound Core. Zoals gezegd kun je het systeem naar smaak aanpassen, en dus ook groter maken. In totaal kun je 11 versterkers gebruiken, die ieder vier speakers ondersteunen. In totaal heb je dan dus 44 panelen.

Naar verwachting is de BeoSound Shape vanaf augustus verkrijgbaar. Je kunt je nu al aanmelden op de website om notificaties te krijgen wanneer de voorverkoop begint.

BeoSound Shape