Blackphone 2 nu te reserveren, release in september

De Blackphone 2 wordt in september op de markt gebracht, zo heeft Silent Circle vandaag aangekondigd. De fabrikant richtte zich met het eerste model al volop op privacy en zal dat ook met de Blackphone 2 doen.

Het toestel was in maart al te zien tijdens het Mobile World Congress. Daar liet Silent Circle weten dat de Blackphone 2 vanaf de zomer verkrijgbaar zou zijn. In de tussentijd volgden er geen grote aankondigingen meer, tot TechCrunch ontdekte dat het bedrijf een pagina voor pre-orders online heeft gezet. Hieruit kunnen we opmaken dat de telefoon vanaf september officieel verkrijgbaar zal zijn, maar snelle bestellers krijgen nog niet te zien wat de nieuwe Blackphone moet kosten.

blackphone-peorders

De Blackphone 2 zal in ieder geval een stuk luxueuzer ogen dan zijn voorganger. De smartphone krijgt bijvoorbeeld een voor- en achterkant van glas en een 5,5″ display met Full HD-resolutie. Verder kun je rekenen op een 64-bit processor en meer werkgeheugen. De grootste reden blijft echter PrivatOS, het besturingssysteem van de Blackphone. Silent Circle heeft Android voorzien van allerlei apps die ervoor zorgen dat je je privacy beter kunt beschermen, zoals een veilige berichten-app en de cloud-opslag van SpiderOak.

Mocht je de Blackphone 2 willen bestellen, dan kun je hier terecht om je pre-order te plaatsen.