Eindelijk: Super Mario Run komt deze week naar Android

Fans van Mario die een iPhone of iPad hebben kunnen sinds december al naar hartenlust Super Mario Run spelen. Maar voor de Android-gebruikers onder ons bleef het afwachten tot het spel beschikbaar werd. Gelukkig is dat wachten nu voorbij: op 23 maart (donderdag dus) wordt het spel ook beschikbaar voor Android-toestellen.

Nintendo maakte dit bekend via Twitter. Op Android krijg je dezelfde versie als op iOS. Dit betekent dat je de eerste drie levels gratis kunt proberen. Wil je de gehele game spelen, dan moet je 10 euro betalen. Toch zit er wel wat nieuws bij deze versie van het spel: een aantal nieuwe speelbare karakters. Wie dat precies zijn, is niet helemaal duidelijk.

Super Mario Run

Het spel lijkt vrij veel op een klassieke Mario-game. Het design, de levels, de vijanden en de items zijn namelijk hetzelfde. Het verschil zit hem onder meer in de besturing, want Mario rent in dit spel automatisch. Door op het scherm te tikken ontwijk je valkuilen en obstakels en pak je muntjes op door te springen.

Ook zijn er een aantal nieuwe functies, zoals pauzeblokken waardoor Mario even stilstaat. En zijn er blokken die Mario van looprichting veranderen en springblokken om extra hoog te springen.

Op iOS was het spel al vrij snel een hit te noemen. Binnen vier dagen brak het het record van Pokémon Go. Het spel werd namelijk 25 miljoen keer gedownload in die tijd, terwijl Pokémon dat pas na elf dagen bereikte. Of het eenzelfde soort record op Android behaald is afwachten. Maar je kunt je wel vast registreren in de Play Store, zodat je het direct weet als het spel voor jou beschikbaar wordt.