Fiat en Google presenteren zelfrijdende auto die in 2017 de weg op gaat

Waymo, het dochterbedrijf van Alphabet dat zich met zelfrijdende auto’s bezighoudt, heeft zijn zelfrijdende auto vandaag gepresenteerd. De eerste zelfrijdende minivans van Fiat Chrysler en het Google-zusterbedrijf moeten in 2017 op de openbare weg te vinden zijn. De presentatie volgt een half jaar nadat een samenwerking tussen Fiat Chrysler en Google werd aangekondigd.

De afgelopen jaren werd de de zelfrijdende auto van Alphabet nog ontwikkeld onder Google X. Sinds vorige week is het project officieel in handen van Waymo, een nieuwe dochteronderneming van Alphabet. De minivans van Fiat bevatten niet alleen de software die door Google is ontwikkeld, maar ook bijgewerkte sensoren en andere verbeteringen.

Volgens de CEO van Waymo hebben de auto’s al een aantal testritten gemaakt, waaronder 200 uur in zwaar weer. De tests vonden plaats in Californië, Michigan en Arizona. In Californië en Arizona reed Google al rond met zijn andere zelfrijdende auto’s. Het bedrijf deed dat met meerdere auto’s van het merk Lexus en met de iconische zelfgebouwde ‘golfkarretjes’. In welke staten de vandaag gepresenteerde Fiat Chrysler Pacifica gaat rondrijden, heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.