En de populairste Kerstplaat op Spotify is… Mariah Carey!

“All I Want For Christmas Is Yoouuuuu-oouuu.” Je kunt in december geen radiostation aanzetten of hij komt voorbij. Al sinds de release meer dan 20 jaar geleden is deze Kerstplaat van Mariah Carey razend populair. En echt niet alleen bij radiozenders, we zetten hem ook massaal uit onszelf op. Zowel wereldwijd, als in Nederland, is het namelijk de populairste Kerstplaat op Spotify.

In Nederland zijn daarnaast ook nog steeds dol op ‘Last Christmas’ van Wham! Die track staat op nummer 2 in de lijst meest gestreamde Kerstplaten van ons land, terwijl hij wereldwijd op plaats 6 staat.

We luisteren met zijn allen het liefst naar internationale Kersthits. Nederlanderse artiesten doen het volgens Spotify minder goed. “De enige artiesten van eigen bodem die voorkomen in de top 100 zijn Youp van ’t Hek (Flappie) en Miss Montreal (Being alone at Christmas) op respectievelijk plaats 96 en 97”, aldus Spotify.

Top 10

Dit is de top 10 van meest gestreamde Kerstplaten op Spotify door Nederlanders:

  1. Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You
  2. Wham! – Last Christmas
  3. Michael Bublé – It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
  4. Ariana Grande – Santa Tell Me
  5. Andy Williams – It’s the Most Wonderful Time of the Year
  6. Justin Bieber – Mistletoe
  7. Frank Sinatra – Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
  8. José Feliciano – Feliz Navidad
  9. Train – Shake up Christmas
  10. Chris Rea – Driving Home For Christmas

Internationaal staan ook Brenda Lee met ‘Rockin’ Around The Christmas Tree’, ‘White Christmas’ van Bing Crosby en Pentatonix met ‘Mary, Did You Know?’ in de top 10. Dat terwijl José Feliciano, Train en Chris Rea in de internationale lijst ontbreken.

De populairste Kerst-playlist op Spotify is trouwens Christmas Classics.