Gepersonaliseerde koffie op basis van je gezicht

Op de IFA is momenteel een speciaal koffiezetapparaat te zien die op basis van jouw lach of frons normale of sterke koffie zet. Het koffiezetapparaat is ontwikkeld door het Duitse DigitalStrom en maakt gebruik van Intels RealSense-camera. Die camera zorgt ervoor dat lichamelijke interactie met de computer mogelijk wordt via gebaren en lichaamstaal. Een groot onderdeel van de techniek is gezichtsherkenning: RealSense ziet talloze details in het gezicht en kan zo bijvoorbeeld emoties herkennen.

De RealSense-technologie kan er ook voor zorgen dat bijvoorbeeld verschillende personen andere soorten koffie te krijgen. DigitalStrom is een bedrijf dat sterk investeert in de Internet of Things en dit koffiezetapparaat laat voor het eerst zien hoe RealSense daadwerkelijk praktisch kan zijn. DigitalStrom verkoopt blokken die aan te sluiten zijn op allerlei apparaten in het huishouden, zodat deze via internet aan te sturen zijn.

Tijdens het Intel Developer Forum 2015 toonde Intel een bijzondere demo die gebruikt maakte van de RealSense-technologie. In de game Tanked, een tankgame die geprojecteerd werd op een kleine zandbak, zie je goed hoe de 3D-technologie van Intel ervoor zorgt dat tanks reageren op veranderingen in de zandbak.

Lenovo voorziet bijna al hun laptops en tablets met 3D-camera’s met RealSense-technologie, daarmee kun je onder andere makkelijk inloggen met Hello in Windows 10. Momenteel loopt er een experiment van MasterCard in Nederland waar creditcard-gebruikers kunnen betalen met een selfie.