GlassFit maakt hardlopen weer leuk en spannend met augmented reality

De apps die momenteel bestaan voor de Google Glass zijn met name leuk, maar niet echt nuttig. Maar aan het einde van het jaar komt er een app uit, die de aankoop van een Glass een stuk interessanter maakt. GlassFit is een app om tijdens het hardlopen of fietsen te racen tegen jezelf. Een goede motivatie!

Steeds meer nieuwe innovaties voor de Google Glass worden aangekondigd. Zo zijn er tegenwoordig al accessoires verkrijgbaar, werd onlangs gebaarherkenning geïntroduceerd en werd onlangs bekend dat de bril in 2014 beschikbaar wordt voor het grote publiek.

Ook worden er steeds nieuwe, mogelijk interessante, apps geïntroduceerd. Zo ook GlassFit. Deze augmented reality app laat je racen tegen jezelf. Je kunt racen tegen je gemiddelde prestatie, je PR of zelf tegen vrienden. Via de Glass wordt een projectie gemaakt van degene tegen wie je rent.

GlassFit

Ook kun je op het beeld zien hoe lang je bezig bent, de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën. Door te experimenteren met de verschillende sensors van de Glass, is het team achter de app er in geslaagd om een ‘blessure-modus’ in te bouwen. Deze geeft aan wat je moet doen als je geblesseerd raakt en hoe groot de kans is dat je binnenkort een blessure oploopt.

De makers van de app zijn er van overtuigd dat een race de ultieme motivatie is om net even harder te gaan of net even beter je best te doen. Alex Foster, co-founder van de app, zegt: “Our goal is make exercise incredibly addictive and enjoyable through augmented reality exercise…[letting] the user knows if they are beating or falling behind their personal best or target pace the whole way through the run.”

Het team heeft de benodigde fondsen opgehaald op Crowdcube, een soort Kickstarter. De app moet aan het einde van dit jaar klaar zijn, net voordat de Glass wereldwijd geïntroduceerd wordt.

http://youtu.be/y2-5HBt8N0M