In de categorie apparaten die je niet nodig hebt: Een slimme toaster

Griffin toaster

Wat kun je tegenwoordig doen om ook je keuken slim te maken? Een slimme koelkast kopen, of net als Mark Zuckerberg met switches aan de slag gaan om je toaster op afstand aan te zetten. Of je koopt een van de nieuwe slimme keukenapparaten van Griffin. Zij onthulden tijdens CES namelijk en aantal nieuwe apparaten die ons leven in de keuken nog eenvoudiger moeten maken. Bijvoorbeeld een slim koffiezetapparaat en een toaster.

Laten we het allereerst over de toaster hebben. Want wie wist dat we het brood tot nu toe op een “domme” manier roosterden? Griffin dus, want zij willen je leven nog weer eenvoudiger maken. De zogenaamde “Connected Toaster” verbindt via bluetooth met een speciale app.

Via die app kun je diverse soorten brood kiezen en bepalen hoe donker je je brood geroosterd wilt hebben. Kies de perfecte combinatie, zet je toaster aan (via de app natuurlijk) en sla je voorkeur op binnen je profiel. Dan hoef je de volgende keer niet weer alles in te stellen. Zodra je brood klaar is, krijg je een notificatie op je telefoon.

Ook is er een slim koffiezetapparaat geïntroduceerd, die op eenzelfde soort wijze werkt. Je kiest hoe sterk je je koffie wilt, hoeveel koffie je wilt hebben en zet de machine aan. Ook dit apparaat werkt met een bijbehorende app en verbindt met je smartphone via bluetooth.

Beide apparaten moeten voor de zomer beschikbaar worden voor 100 dollar per stuk. Of ze veel verkocht zullen worden is maar de vraag. Veel mensen zullen het nut niet inzien van een slimme toaster of een slim koffiezetapparaat en de vraag is of een app de bediening van zo’n apparaat niet lastiger maakt in plaats van makkelijker.

Slimme spiegel

Interessanter is de slimme spiegel van Griffin. Deze is ook direct een stuk duurder, namelijk 1000 dollar, maar zeker het geld waard. De spiegel maakt verbinding met wifi en toont je vervolgens hoe laat het is, wat voor weer het is (kun je direct beslissen of die korte broek een goed idee is), het nieuws en updates van andere slimme apparaten van Griffin. Bijvoorbeeld of je toast in die slimme toaster al klaar is.

Via een applicatie kun je zelf kiezen hoeveel informatie je op de spiegel wilt zien, maar je kunt ook alle features uitzetten.

Griffin spiegel

Voor de spiegel moeten we helaas nog wel iets langer wachten. Het apparaat verschijnt namelijk pas eind 2017.