LG G6 maakt films kijken op Netflix nog toffer met een Dolby Vision-scherm

LG G6

LG verraste vandaag tijdens MWC in Barcelona door geen nieuwe wearables te introduceren, maar alleen een nieuwe smartphone. Het gaat om de LG G6, het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf. En ondanks dat LG geen hele grote speler meer is op de smartphonemarkt, lieten ze toch wat innovatie zien, aangezien De G6 als enige smartphone Dolby Vision ondersteunt. Dat betekent dat je beeld nog levendiger wordt.

Het beeldscherm is ook geoptimaliseerd voor het kijken van films en series en het spelen van games. Het toestel heeft namelijk een beeldverhouding van 18:9 (oftewel 2:1), de ratio van een gemiddelde film. Voordeel daarvan is bovendien dat films en series niet meer gecropt hoeven te worden, je kunt het volledige beeld kwijt op het scherm. Daarbij ondersteunt het toestel ook HDR 10, waarmee kleuren dieper en duidelijker moeten worden.

De telefoon is dankzij de beeldverhouding langer dan een gemiddeld toestel, maar niet breder. Zoals LG het zelf zei tijdens de persconferentie: “Het is een grote telefoon die precies in je hand past.” Content wordt er ook direct bijgeleverd, want Netflix en Amazon gaan in Dolby Vision streamen naar de G6. En ook een aantal games, waaronder Temple Run 2, worden geoptimaliseerd voor dit grotere scherm. Als het aan deze smartphonefabrikant ligt, kijken we films binnenkort dus in nog levendiger beeld op onze smartphones.

LG G6

Dual-groothoeklens en Google Assistant

Andere features zijn een camera met twee lenzen die volledig in het toestelzijn ingebouwd, in tegenstelling tot veel concurrenten waarbij hij een beetje uitsteekt. Het gaat om dual-groothoeklenzen ingebouwd, met een resolutie van 13 megpixel aan de achterkant. Daarmee kun je 125 gradenfoto’s maken. De camera aan de voorkant heeft een maximum van 100 graden en een resolutie van 5 megapixel.

Daarnaast kun je twee apps tegelijkertijd naast elkaar op het scherm zetten, omdat het scherm dus groter is. Ook komt de digitale assistent Google Assistant naar deze smartphone. De Assistant zagen we tot nu toe alleen in de Google Pixel, Google Home en de chat-app Allo.

De modulaire uitbreidingen, die LG vorig jaar introduceerde bij de LG G5 zijn volledig verdwenen. Dit is niet het succes geworden dat LG had gehoopt en daarom heeft het bedrijf het dit jaar over een andere boeg gegooid.

LG G6

De LG G6 komt in drie kleuren: wit, zwart en zilver. Het toestel is zelf helemaal van glas en metaal. Bij aankoop krijg je 200 dollar aan tegoed voor de Google Play Store, al is het niet duidelijk of dit aanbod ook in Nederland geldt. De prijs van de LG G6 is nog niet bekend gemaakt. In de Verenigde Staten verschijnt het toestel in april, wanneer hij naar Nederland komt is nog niet duidelijk.