Nieuwe auto van Max Verstappen is een beest

RB13 Max Verstappen

Nog ongeveer een maand te gaan en dan is de eerste Formule 1-race van het seizoen. Bij een nieuw seizoen horen ook nieuwe auto’s, bijvoorbeeld voor Max Verstappen. En dankzij een eerste video weten we dat het een echt beest moet zijn.

Max Verstappen krijgt de Red Bull Racing RB13. Hoewel de auto nummer 13 heeft, blijft Verstappen wel gewoon rijden onder zijn eigen nummer 33. Maar dat is natuurlijk niet het meest interessante van vandaag, dat is de auto zelf.

Het voertuig is 20 centimeter langer en breder dan het model van vorig jaar. En ook de banden en vleugels zijn breder gemaakt. Daarnaast krijgen ze flink wat meer downforce.

Teambaas Christian Horner zei eerder bovendien al dat de auto’s per rondje 4 tot 5 seconden sneller zijn. Nadeel voor de coureurs is echter wel dat ze harder moeten werken. Ze moeten namelijk topfit zijn om de auto op de baan te houden.

Testen

Voor Verstappen betekent de nieuwe auto in ieder geval dat hij eindelijk het circuit op mag. De afgelopen twee maanden heeft hij zich namelijk stierlijk verveeld, maar dinsdag mag hij zijn nieuwe speeltje uitproberen. Dit doet hij in een eerste test op het Circuit de Barcelona-Catalunya.