Microsoft-onderzoekers maken virtuele teleportatie mogelijk met HoloLens

De kans dat teleportatie ooit echt mogelijk wordt is klein, maar technisch kunnen we wel een heel eind komen om het virtueel mogelijk te maken. Onderzoekers van Microsoft hebben een poging daartoe gedaan met behulp van de HoloLens en een heleboel camera’s en het lijkt aardig gelukt.

‘Holoportatie’ noemen de onderzoekers van het i3D-team van Microsoft Research het. Ze gebruiken een speciale ruimte met camera’s waarin een persoon vanuit alle hoeken wordt gefilmd. Op basis hiervan wordt een realtime 3D-model gemaakt dat vervolgens wordt getoond in de ruimte van de ontvanger middels een HoloLens.

Als de ontvanger in een zelfde soort ruimte staat kan de techniek twee kanten op worden gebruikt. Dan lijkt het voor beide personen alsof de ander recht tegenover hem staat.

Doordat er een speciale ruimte met camera’s nodig is, is het niet heel praktisch. Maar de techniek leent zich ook om opnames te maken die later worden afgespeeld in de HoloLens. En dat biedt natuurlijk interessante mogelijkheden voor het produceren van content voor de HoloLens of andere augmented reality-brillen.