Microsoft’s assistent Cortana via omweg ook op Mac beschikbaar

Als je Windows-programma’s op je Mac wilt draaien, dan kun je gebruik maken van Boot Camp. Dat betekent echter wel dat je constant opnieuw op moet starten. Parallels komt nu met een handigere oplossing om Windows 10 en OS X Yosemite naast elkaar te draaien.

Dit programma zorgt er namelijk voor dat je Windows 10 kunt installeren binnen OS X. In de praktijk betekent dit dat je Windows 10 opstart net als elke andere applicatie en ook net zo makkelijk afsluit. Versie 11 van Parallels gaat nog een stapje verder door Windows 10-elementen te integreren in OS X. Zo is het mogelijk om Cortana in te schakelen door ‘Hey, Cortana’ tegen je Macbook of iMac te roepen. Cortana is vervolgens alles behalve beperkt in zijn functionaliteiten, want de digitale assistent kan zelfs Mac-apps voor je openen.

Parallels 11 brengt ook een aantal handige Mac-features naar Windows. Heb je bijvoorbeeld een touchpad met Force Touch, dan kun je hiermee definities van woorden opzoeken vanuit je Word-document. Daarnaast zou het systeem tot vijftig procent sneller opstarten en twintig procent sneller werken dan vorige versies, zodat je vermoedelijk niet eens in de gaten hebt dat je Windows 10 virtueel draait.

Parallels Desktop 11 kost 79,99 dollar en is hier verkrijgbaar.