Nieuwe test van Netflix toont reclame voor andere series tussen afleveringen door

netflix

Misschien is het je al opgevallen, maar Netflix is bezig met een nieuwe test. Bij een aantal gebruikers wordt tegenwoordig een advertentie tussen twee afleveringen van een serie getoond. De advertentie is voor andere content op het streamingplatform. Dat heeft de dienst bevestigd tegenover TechCrunch.

Er zijn dus geen advertenties te zien voor andere producten of diensten. Ook kun je de advertenties overslaan met een speciale knop. De reclames zijn video’s die op een volledig scherm getoond worden en afgestemd voor jou. De video’s werden voor de test op andere plekken getoond, bijvoorbeeld op een lijst met aanbevelingen.

De video’s staan in de plaats van de informatie over de volgende aflevering van de serie die je kijkt. De titel, beschrijving en het plaatje van de volgende aflevering zie je nu dus niet meer.

Nederland

Ook in Nederland zijn er meldingen van de test. En lang niet iedereen blijkt er blij mee te zijn. Veel mensen zien de advertenties als een onderbreking van wat ze aan het kijken waren. En dat is natuurlijk niet wat je van Netflix verwacht.

Overigens zijn er vooralsnog geen plannen om de advertenties voor alle gebruikers te introduceren. Het is onduidelijk wanneer daar een beslissing over genomen wordt.