Nuvo onthult wearable om de voortgang van zwangerschappen te monitoren

Zwangerschappen kunnen voor een hoop stress zorgen bij aanstaande ouders. Gaat alles wel goed met de baby? Om deze stress weg te nemen heeft Nuvo een nieuwe wearable ontwikkeld die ouders in staat stelt om realtime op de hoogte te blijven van de zwangerschap.

De Ritmo Beats, zoals de wearable heet, is uitgerust met diverse akoestische en ECG sensoren die niet schadelijk zijn voor de gezondheid van de baby. Hierdoor is de wearable in staat om allerlei gegevens van de zwangerschap te meten, zoals de hartslag van de baby.

De gegenereerde data wordt automatisch verzonden naar een cloud-applicatie, die alle gegevens verwerkt. De ouders kunnen vervolgens via de app of de webversie eenvoudig de resultaten inzien, waardoor zij precies weten hoe het gaat met de baby. De gegevens kunnen gedeeld worden met vrienden en artsen, waardoor de zwangerschap vele malen inzichtelijker is.

brand-ritmo-image

Daarnaast is het mogelijk om audiosignalen te verzenden via de Ritmo Beats. De audiosignalen worden vervolgens opgepikt door de baby, waardoor er volgens het bedrijf een vertrouwensband ontstaat tussen de ouders en de baby. De audiosignalen zorgen er tevens voor dat de baby rustig wordt, waardoor je direct via de app kunt zien welke effecten de ‘muziek’ heeft.

Om de zwangerschap nog inzichtelijker te maken, heeft het bedrijf ook de PregSense ontwikkeld. De PregSense is niet geschikt voor consumentengebruik, maar helpt artsen om de zwangerschap inzichtelijker te maken. De wearable bevat hetzelfde scala aan sensoren als de Ritmo Beats en is eveneens verbonden via een cloud-applicatie. Echter is het met de PregSense mogelijk om nog gedetailleerde gegevens te monitoren, zoals de slaaptijd, trapbewegingen en samentrekkingen van de spieren van de baby.

brand-pregsense-image

De Ritmo Beats zal in het vierde kwartaal van 2015 gelanceerd worden tegen een prijs van 250 dollar. Gebruikers kunnen 1-2 uur gratis monitoren, waarna voor extra uren betaald dient te worden. De medische variant, PregSense, zal pas in 2016 uitgebracht worden, maar is alleen te gebruiken via artsen.