‘Ook Samsung Galaxy S7 blijkt kwetsbaar voor Meltdown-lek’

Samsung Galaxy S7

Hoewel eerder gedacht werd dat de Samsung Galaxy S7 immuun was voor het processorlek Meltdown, blijkt dat niet het geval. Dat stellen onderzoekers van een universiteit in Oostenrijk, meldt Reuters. De onderzoekers presenteerden hun resultaten tijdens de hackersconferentie Black Hat.

Met Meltdown kunnen hackers toegang krijgen tot het computergeheugen, waar onder meer wachtwoorden en documenten worden bewaard. Het lek werd begin dit jaar ontdekt. Toen werd echter gedacht dat alleen processors van Intel kwetsbaar waren.

Samsung

Volgens de onderzoekers zijn ook andere smartphones van Samsung kwetsbaar voor het lek. Het is echter onduidelijk om welke telefoons het dan precies gaat. Samsung zelf zegt nog geen meldingen te hebben ontvangen van het misbruik van het lek op de telefoon. Hoeveel toestellen er door het lek zijn getroffen, wilde een woordvoerder niet zeggen.

De volgende stap voor de onderzoekers is bekijken of telefoons van andere bedrijven ook kwetsbaar zijn. Een van de onderzoekers stelt dat er mogelijk honderden miljoenen telefoons zijn die door het lek zijn getroffen.