Oxxio komt als eerste Nederlandse energieleverancier met Apple Watch-app

De meeste Nederlanders moeten nog even wachten op hun Apple Watch, maar dat weerhoudt Oxxio er niet van om als eerste Nederlandse energieleverancier een app voor de smartwatch uit te brengen.

Oxxio beschikte al over een uitgebreide app voor Android en iOS, waarmee je allerlei dingen rondom je energieverbruik kunt checken. Daarnaast adviseert Oxxio je via je telefoon over mogelijke manieren om stroom en gas te besparen. De energieleverancier zorgt er nu ook voor dat je je energieverbruik in de gaten kunt houden op je Apple Watch, want de slimme meter laat je zien hoeveel stroom en gas je hebt verbruikt. Is dat meer dan je termijnbedrag, dan krijg je meteen een waarschuwing.

“We zijn trots dat we de eerste energieleverancier in Nederland zijn die het energieverbruik via de Apple Watch inzichtelijk maakt”, aldus Joost Luteijn, manager E-Business bij Oxxio. “Hierdoor kunnen we klanten nog beter op de hoogte stellen van hun  energiekosten en hen informeren over de manier hier efficiënt mee om te gaan. Voor ons is dit een volgende, logische stap in onze transitie van energieleverancier naar energiecoach.”

De Oxxio App is gratis te downloaden via Google Play en de App Store. In de App Store vind je ook de Apple Watch-applicatie.