Parrot DISCO: Meer vliegtuig dan drone?

Op de CES 2016, ’s werelds grootste technologiebeurs, laat Parrot een nieuwe drone zien, die er compleet anders uitziet dan hun vorige. De DISCO verruilt de vier propellers voor twee vleugels en lijkt daarmee meer op een vliegtuig dan de drones, zoals we die gewend zijn.

Parrot laat in een uitgebreide blogpost zien dat het bedrijf al langere tijd aan het experimenteren is met deze nieuwe vormfactor voor drones. Met nieuwe systemen zoals automatisch opstijgen denkt het bedrijf dat het net zo makkelijk is om de DISCO-drone aan te sturen, als hun andere drones.

De techniek uit van de meer traditionele consumentendrone, de Bebop, is niet volledig van de hand gedaan. Zo maakt de camera in de DISCO nog steeds gebruik van een stabilisator die op drie assen werkt. Hierdoor is het beeld van de DISCO-drone heel erg vloeiend en heeft het geen last van de bewegingen die de drone maakt.

De drone lijkt voor hele andere doeleindes gebruikt te kunnen worden dan de Bebop-drone. Zo heeft hij een autopilot-functie om de risico’s op beschadiging minimaal te houden. De drone-eigenaar kan de richting aangegeven, terwijl de autopilot-functie de drone in feite bestuurd.

Een andere nieuwe functie is de ‘loiter’-modus. Daarmee kun je de drone de opdracht geven om boven een bepaald gebied te blijven vliegen en filmen. Zo kun je als gebruiker rustig de beelden bekijken zonder dat je je druk hoeft te maken om de besturing van de drone.

De drone maakt overigens gebruik van een full-HD-camera en kan ongeveer 45 minuten vliegen. Dankzij ingebouwde GPS kun je het toestel niet makkelijk kwijtraken en kan de DISCO altijd zijn weg terugvinden.

De DISCO-drone moet later dit jaar in de winkels liggen. De prijs is nog onbekend.