Snowfox geeft notificaties als je kind te ver weg gaat

Snowfox

Vrienden bellen kunnen ze er niet mee, en apps staan er ook niet op. Toch is de Snowfox een handig stukje technologie voor vrijwel ieder kind. Met dit apparaat krijg je als ouder een notificatie als je kind te ver weg gaat en kunnen de kinderen zelf op een knop drukken als de ouders moeten bellen.

De Snowfox, gemaakt door voormalige Nokia-werknemers, heeft een GPS-tracker ingebouwd. Doordat het apparaat samenwerkt met een iOS- en Android-applicatie kun je altijd zien waar je kind is. Daarnaast is het mogelijk om een bepaald gebied af te bakenen, en als je kind buiten of juist in dat gebied komt, krijg je een notificatie. Zodra je die notificatie krijgt kun je je kind ook direct via een 3G-verbinding bellen.

Overigens is de Snowfox niet door slechts één ouder te gebruiken. Maximaal vijf mensen kunnen de kaart van één kind bekijken, handig voor bijvoorbeeld een oppas en grootouders.

Eén knop is voldoende

De kinderen zelf kunnen geen telefoontjes plegen, maar wel op een knop drukken als jij als ouder hen moet bellen. Ook is de Snowfox niet uit te zetten door de kinderen, wat volgens de makers zelf één van de grootste voordelen is. Handig is vooral dat er maar één knop op het apparaat zit, waardoor kinderen niet in de war raken. Ander pluspunt is dat het apparaat gemaakt is om tegen stoten en water te kunnen. Zo kunnen kinderen ongestoord spelen, zonder bang te zijn dat het apparaat breekt.

De accu van de Snowfox zou een week moeten gaan en is daarna op te laden via een microUSB-kabel. De vraag is echter of dit klopt, aangezien het om een 820mAh batterij gaat. Wordt het apparaat veel gebruikt, dan is de kans groot dat de accu het eerder begeeft.

Snowfox

De Snowfox staat momenteel op crowdfunding-website Indiegogo, waar het project 50.000 dollar wil ophalen. Het apparaat is daar voor 99 dollar in het roze en blauw te verkrijgen, naar verwachting wordt hij in oktober verscheept.

Het team van voormalige Nokia-werknemers maakte eerder ook al andere producten. Denk bijvoorbeeld aan de Ōura-ring die je slaapgedrag volgt en de analoge fietscomputer Omata One.