Dit Barbie-huis is slimmer dan jouw smart home

Het nieuwe droomhuis van Barbie is the smartest house on the block. Zeker, dat zegt het huis zelf. De nieuwste versie van het speelgoed van Mattel is volledig met het internet verbonden en te besturen met je stem. Zo kun je deuren openen of de lift bedienen… Geef maar toe: het Barbie Hello Dreamhouse is slimmer dan jouw smart home.

Net zoals Siri, Alexa of Google Now kun je het droomhuis van Barbie bedienen met een commando: ‘Hello Dreamhouse’. Vervolgens kun je het instructies geven die het huis dan zelf uitvoert en daarbij een leuk geluidje speelt. Het speelgoed is verder aan te passen door middel van app voor je tablet of smartphone.

Daarin kun je ook de geluiden die het huis maakt aanpassen. Zo kun je Barbie bijvoorbeeld een eigen welkomstboodschap laten inspreken als de deur opengaat. In totaal zijn er meer dan honderd commando’s die je kan geven en zijn er meer dan vijftig geluiden beschikbaar.

De stembediening is volgens Wired gemaakt door het bedrijf PullString, dat voorheen bekend stond als ToyTalk. Dat werkte al eerder samen met Mattel aan de Hello Barbie, een pop waar je tegen kunt praten. Wired schrijft dat het Dreamhouse volgens de fabrikant alleen luistert als het lampje brandt. Daarvoor moet het commando ‘Hello Dreamhouse’ uitgesproken worden.