Valve wil HTC Vive draadloos maken met wifisensor

Een van de minder van VR-brillen zoals de HTC Vive is dat ze via een draad verbonden zijn aan een computer. Op termijn moet dat probleem opgelost worden. Daarom is Valve, mede-ontwikkelaar van de HTC Vive, een samenwerking aangegaan met het bedrijf Intugame uit Bulgarije. Het bedrijf wil een groot deel van de draden wegnemen met een kleine zender.

Tegen UploadVR zegt de CEO van het bedrijf dat Valve ondersteuning van zijn hardware biedt en dat het Bulgaarse bedrijf Valve adviseert. Intugame wil deze herfst een prototype van een sensor laten zien die de draden die de HTC Vive met een computer verbindt overbodig maakt.

Door middel van een klein apparaatje dat aan de headset wordt vastgemaakt kan data tussen de VR-bril en de computer verstuurd worden. Een zender in de broekzak van de gebruiker maakt het mogelijk om de gegevens via wifi tussen de apparaten te versturen. Die zender is overigens nog wel met een draad verbonden met de headset, maar je hebt hierdoor geen draden meer die over je rug en langs je voeten naar de computer lopen.

Intugame zegt dat het ‘erg dichtbij’ een oplossing is om vertraging die daarbij optreedt onmerkbaar te maken. Dat is belangrijk in virtual reality, omdat vertraging kan leiden tot desoriëntatie en wagenziekte. Het bedrijf werkt verder aan een platform waarmee ontwikkelaars apps voor virtual reality kunnen bouwen die naar de headset ‘gestreamd’ worden. Op die manier zijn de producten ook geschikt voor mobiele virtual reality, zoals met een Gear VR of Google Cardboard.