VPRO-serie Missie Aarde krijgt eigen film in virtual reality

Zelfs de publieke omroep maakt inmiddels films voor virtual reality. Zo is er inmiddels een VR-film gebaseerd op de comedyserie Missie Aarde uitgebracht, waarin je kunt rondkijken op een ruimteschip. De camera staat iets minder van een meter verwijderd van de actaurs uit het tv-programma.

De VR-film van Missie Aarde is op meerdere manieren te bekijken. Heb je een Android-telefoon? Dan kun je onderstaande video in de YouTube-app openen en de Cardboard-functie inschakelen. Je stopt dan de telefoon in een VR-bril zoals Google Cardboard, zodat je in de virtuele video rond kunt kijken.

Heb je een iPhone? Dan is er een speciale VR-app van de VPRO te downloaden, waarin je de film ook kunt openen. Deze app werkt verder hetzelfde als YouTube: je hoeft alleen maar je telefoon in een Cardboard-bril te steken. Deze VPRO-app is er ook voor Android, voor wie liever geen YouTube gebruikt.

Heel lang is de film van Missie Aarde overigens niet: na een minuut of tien heb je alles al gezien. Dat maakt het stiekem eerder een demonstratie van virtual reality dan een volwaardig verhaal om je in onder te dompelen. Ergens ook logisch, aangezien je van twee uur achter elkaar smartphone-VR best beroerd kunt worden.