Weet wie er voor de deur staat, waar je ook bent, met en de DoorBird

DoorBird

Een veiliger huis door middel van een slimmere bel, dat is de belofte van DoorBird. Het bedrijf toonde op de IFA in Berlijn verschillende soorten slimme deurbellen, die onder andere video streamen naar je smartphone. Daarnaast zorgt het apparaat er voor dat je de deur voor iedereen kunt openen, ook als je zelf niet thuis bent.

Er bestaan vier verschillende modellen van de DoorBird, die allemaal uitgerust zijn met een 180-graden camera. De DoorBird werkt niet op ieder slot: een elektronisch slot is nodig om sommige functies van het apparaat te gebruiken. Deze elektronische sloten zijn bij iedere bouwmarkt verkrijgbaar en beginnen al vanaf 50 euro.

DoorBird richt zich voornamelijk op gezinnen die zich hun huis veiliger willen maken of bijvoorbeeld op tijdens een vakantie een oogje in het zijl willen houden. Er komen steeds meer kleine add-ons voor de DoorBird, zo verkoopt het bedrijf een bewegingssensor, camera en raamalarm, die notificaties via de DoorBird-app sturen als er iets aan de hand is.

Je kunt de verschillende varianten via wifi aansluiten en bedienen via een iOS- en Android-app. Naast de livestream van je voordeur en het openen van de deur op afstand, houdt de DoorBird ook een log bij van wie er langs geweest is en wanneer. De videostream is van HD-kwaliteit en de camera beschikt ook over een infrarood-modus, zo heb je dag en nacht beeld. Je smartphone fungeert daarnaast ook als intercomsysteem, zelfs als je niet thuis bent.

DoorBird is niet het enige bedrijf dat een plekje bij jou voordeur wilt veroveren: eerder schreven we al over de smartlocks van SchlageAugust en Goji.