Zwitserse horlogemaker Breitling onthult eigen versie van een smartwatch

De komst van allerlei smartwatches lijkt de Zwitserse horlogemakers aan het denken te hebben gezet. Breitling, een duur Zwitsers horlogemerk, heeft inmiddels een eerste versie van een smartwatch aangekondigd.

Nadat eerder Swatch al een smartwatch aankondigde, liet ook TAG Heuer vorige week van zich horen. De Zwitserse horlogemaker werkt samen met Google en Intel aan een eigen smartwatch. Breitling lijkt echter niet gelijk in het diepe te willen springen en komt met een compleet eigen variant van een smartwatch.

Breitling-B55-Connected-–-Smartwatch4-610x456

Zonder de mogelijkheden om sportactiviteiten bij te houden en notificaties binnen te laten komen, is het maar de vraag in hoeverre het nieuwe horloge een smartwatch genoemd kan worden. De eerste en belangrijkste stap van Breitling is het leggen van een verbinding tussen het nieuwe horloge en smartphones via Breitling’s eigen platform B50 caliber superquartz.

Via Bluetooth is het mogelijk om de Breitling B55 Connected te verbinden met een smartwatch-app, waarna gebruikers het horloge kunnen bedienen via hun smartphone. Het gaat hierbij echter wel om simpele functies, zoals het aanpassen van de tijd en het zetten van een alarm via de app. We kunnen hiermee gerust stellen dat Breitling de markt voorzichtig wil betreden, voordat het met een uitgebreide smartwatch komt.

Zoals gebruikelijk heeft het bedrijf zich volledig gestort op het design van het klokje. Het horloge is uitgerust met een titanium behuizing, een scherm van saffier, een kompas, en een backlight. Op het moment dat een gebruiker het horloge 35 graden draait, licht automatisch het backlight op. Hierdoor is de tijd simpel af te lezen in het donker. Daarnaast is het horloge op te laden via een magnetische connector die aangesloten kan worden via USB.

Met het nieuwe klokje richt het bedrijf zich vermoedelijk op traditionele horlogeliefhebbers, die langzaam de stap willen maken naar een smartwatch. De B55 Connected is naar verwachting vanaf volgende week beschikbaar en werd voor het eerst onthuld tijdens Baselworld.