‘Google Smartwatch binnen enkele maanden in productie’

Met lancering van de Galaxy Gear lijkt de storm rond smartwatches te zijn gaan liggen, maar achter de schermen gaat de strijd onverminderd verder. Zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Wall Street Journal nu dat Google binnen luttele maanden in staat is om een eigen smartwatch in massaproductie te nemen.

Patenten, overnames door Google, geruchten en een serie aan prikkelende concepten van onafhankelijke designers houden de interesse voor een smartwatch van De Grote G onverminderd in leven.

Het doorgaans goed ingevoerde WSJ weet nu te melden dat Google zelfs al zo ver is dat het binnen enkele maanden in staat is om een horloge op grote schaal te produceren en een launch in 2014 dus aanstaande lijkt.

Hoewel verdere details ontbreken, mogen we volgens de bron van de WSJ rekenen op een slim horloge dat zowel qua interface als functionaliteit stevig leunt op Google Now. Ook stemherkenning en het kunnen voorspellen van de informatiebehoefte van de gebruiker zouden onderdeel gaan worden van Google’s smartwatch.

Nu Samsung het bal heeft geopend, is het bijzonder spannend om te zien wat de volgende danspartner op de vloer gaat laten zien!

google_smartwatch_patent